Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفتر هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر هم جمعه‌شب بسته شد و اختتامیه آن با حضور مسئولان و هنرمندان برگزار شد. اسامی‌برگزیدگان در میان تشویق حضار اعلام شد و برگزیدگان جایزه‌های خود را دریافت کردند. در گزارش حاضر با بعضی از برگزیدگان گفت‌وگویی صمیمی‌و کوتاه انجام داده‌ایم.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ اختتامیه این جشنواره جمعه‌ شب با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، مسئولان و داوران جشنواره و عوامل و هنرمندان سینما و تلویزیون در تالار وحدت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاره پسیانی در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «یدو» موفق به دریافت جایزه شده بود اما جایزه‌اش را محمدرضا مصباح، تهیه‌کننده این فیلم دریافت کرد. با ستاره پسیانی به صورت تلفنی مصاحبه داشتیم و او درباره حس و حال خود برای دریافت این جایزه گفت: از هیأت محترم داوران که مرا لایق این جایزه دانستند بسیار سپاسگزارم. این جایزه برای من بسیار ارزشمند است و از دریافت آن واقعا لذت بردم.

او با بیان اینکه بابت عدم حضورم در مراسم اختتامیه عذرخواه هستم، اظهار کرد: سر فیلمبرداری در شهر اصفهان بودم و متأسفانه امکان بازگشت به تهران را نداشتم.

پسیانی در ادامه گفت: از همه عوامل فیلم سینمایی «یدو» از جمله جناب آقای مصباح، تهیه‌کننده محترم فیلم و جنای آقای مهدی جعفری، کارگردان نازنین فیلم سپاسگزارم و جایزه خود را به مردم خوب آبادان و بازماندگان فاجعه متروپل تقدیم می‌کنم. امیدوارم من را همدرد خود بدانند.

در ادامه به سراغ بعضی از برگزیدگان در بخش‌های مختلف هم رفتیم تا از حال و هوای اختتامیه و حس و حالشان بعد از دریافت جایزه‌ها جویا شویم.

محسن روزبهانی که در بخش جلوه‌های ویژه برای فیلم «دسته دختران» جایزه گرفته بود، ضمن ابراز خوشحالی از دریافت جایزه خود گفت: البته من در جشنواره فیلم فجر 11 جایزه گرفته بودم اما اولین بار است که در جشنواره فیلم شهر جایزه می‌گیرم.

وی ضمن قدردانی از عوامل جشنواره فیلم شهر گفت: به بعضی از جوانان تنها دیپلم افتخار داده شده است اما ای کاش به آن‌ها تندیس هم داده شود.

این متخصص جلوه‌های ویژه میدانی در ادامه با اشاره به حمایت‌هایی که شهرداری می‌تواند از فیلمسازان انجام دهد گفت: تنها ارگانی که می‌تواند از سینما حمایت کند شهرداری است؛ چراکه دولت به هیچ وجه برای این کار فرصت ندارد.

حسن نجفی هم دیگر متخصص جلوه‌های ویژه بود که برای جلوه‌های ویژه در فیلم «دسته دختران» جایزه گرفته بود. او با اشاره به اینکه برای بار دوم از جشنواره فیلم شهر جایزه دریافت کرده است، بیان کرد: من در ششمین جشنواره فیلم شهر هم جایزه دریافت کرده بودم و خوشحالم که برای دومین بار موفق به دریافت جایزه شدم.

شهرداری دریافت مجوز برای استفاده از اماکن تاریخی و شهری را تسهیل کند

امیر ولی‌خانی هم در بخش دستاوردهای فنی و هنری و برای فیلم «دسته دختران» موفق به دریافت جایزه شد. او هم ضمن ابراز خوشحالی از دریافت جایزه خود درباره حمایت‌هایی که شهرداری علاوه بر برگزاری جشنواره فیلم شهر می‌تواند از فیلمسازان داشته باشد بیان کرد: شهرداری قطعا حمایت‌های زیادی از فیلمسازان می‌تواند انجام دهد. مثلا یکی از موارد این است که اماکن تاریخی و فضاهای شهری را راحت‌تر در اختیار پروژه‌های فیلمسازی قرار دهد و بحث مالی و اداری را برای دریافت مجوز تسهیل کنند.

جشنواره فیلم شهر، شهری‌تر شود

پژمان تیمورتاش هم در بخش فیلمنامه برای فیلم «شهربانو» موفق به دریافت دیپلم افتخار شد. تیمورتاش پس از دریافت جایزه خود گفت: از آنجا که «شهربانو» یک فیلم مستقل است، دریافت جایزه به بیشتر دیده شدن فیلم کمک می‌کند و به همین دلیل خوشحالم.

او در ادامه گفت: مریم بحرالعلومی ‌زحمت زیادی برای این فیلم کشیده بودند و قطعا در این جایزه سهیم هستند. من روی صحنه نتوانستم از ایشان تشکر کنم و اینجا از خانم بحرالعلومی ‌و خانم فرشته صدرعرفایی که در این فیلم بازی کردند، تشکر می‌کنم.

تیمورتاش درخصوص جشنواره فیلم شهر هم گفت: جشنواره را حتی از سال‌های اول دنبال کرده‌ام و تصور می‌کنم بهتر است کمی‌شهری‌تر شود. فیلم‌هایی مثل «شهربانو» یا «شنای پروانه» شهری هستند و شهر در آن‌ها هویت دارد. بنابراین بهتر است فیلم‌هایی مثل این‌ها که ارتباط بیشتری با موضوع جشنواره دارند در آن شرکت داده شوند؛ چون بعضی از فیلم‌هایی که جایزه گرفته‌اند چندان هم شهری نیستند.

ضرورت حمایت از فیلم‌ها در زمان اکران

محمود بابایی هم برای تهیه‌کنندگی فیلم سینمایی «بدون قرار قبلی» موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم از نگاه شهر شده بود. او با اشاره به حس خوبی که پس از دریافت جایزه داشت گفت: با توجه به اعتباری که جشنواره فیلم شهر در این سال‌ها کسب کرده است، جایزه آن برای هر سینماگری پرافتخار است. این اولین بار است که من موفق به دریافت جایزه از جشنواره فیلم شهر می‌شوم و از عوامل آن سپاسگزارم.

وی در ادامه سخنان خود گفت: فکر می‌کنم علاوه بر جایزه‌های معمول که در جشنواره داده می‌شود، بهتر است برای اکران فیلم هم حمایت‌هایی از فیلمسازان صورت گیرد. همانگونه که می‌دانید دو سه سال وقفه کرونایی را داشتیم و سینما مدت‌ها بسته بود. بعد از اینکه سینما باز شد، متاسفانه پای مردم به سینما باز نشد و ما باید به هر شکلی که هست مردم را با سینما آشتی دهیم.

بابایی تاکید کرد: فکر می‌کنم در شرایط حاضر اگر حمایتی به عنوان جایزه جشنواره برای یک یا دو یا سه فیلم در نظر گرفته شود و در قالب آن برای اکران فیلم‌ها هم از فیلم‌ها حمایت شود، اتفاق مبارکی رخ داده است.

برگزیدگان بخش مستند جشنواره از حس و حالشان می‌گویند

امیرمهدی حکیمی، ‌کارگردان و تهیه‌کننده مستند «مهدی که به دنیا آمد» هم که برای این مستند موفق به دریافت جایزه شده بود، گفت: کارگردانی این مستند به صورت مشترک با آقای حجت بامروت انجام شده و در تهیه‌کنندگی هم با آقای شاهد مزجی به صورت مشترک کار کرده‌ایم. خوشبختانه موفق به دریافت جایزه بهترین کارگردانی و بهترین تهیه‌کنندگی و بهترین فیلم را در بخش مستند بلند از جشنواره دریافت کردیم.

او با تقدیر از عوامل برگزاری جشنواره فیلم شهر گفت: جشنواره فیلم شهر می‌تواند مسیری باشد که فیلمسازان و به‌ویژه مستندسازان به فضا و زندگی شهری بیشتر توجه کنند. تاکنون این اتفاق رقم خورده و امیدوارم پس از این هم این مسیر به صورت جدی‌تر دنبال شود.

شهرداری دسترسی به آرشیوهای اطلاعاتی را برای مستندسازان تسهیل کند

مهدی جبین‌شناس هم در بخش مستند نیمه‌بلند جایزه بهترین کارگردانی را برای مستند «ماجرای سال آخر» دریافت کرد. او با ابراز خوشحالی از دریافت جایزه خود گفت: جشنواره خیلی خوب برگزار شد؛ فقط فکر می‌کنم بهتر است اطلاع‌رسانی بیشتری برای آن انجام شود.

او با بیان اینکه از برگزاری جشنواره با موضوع تخصصی شهر بسیار خوشوقت هستم، عنوان کرد: ضمن سپاس از شهرداری تهران به خاطر برگزاری این جشنواره، درخواست فیلمسازان از شهرداری این است که علاوه بر حمایت مالی، در مواردی مثل اعطای مجوزها برای فیلمبرداری یا تسهیل دسترسی به مواردی مثل آرشیوهای اطلاعاتی به فیلمسازان بخش مستند و دیگر بخش‌ها کمک کند.  

نازنین چیت‌ساز، کارگردان فیلم «پرتاب ناگهانی یک فیل» نیز در بخش فیلم‌های کوتاه و نیمه‌بلند و در موضوع تهران‌شناسی و تهران‌نگاری موفق به دریافت جایزه شد. او با بیان اینکه حس خیلی خوبی از دریافت جایزه‌ام دارم عنوان کرد: با دریافت جایزه در چنین جشنواره‌ای احساس می‌کنم فیلمم مخاطب خود را پیدا کرده و دیده شده است و بعد در محفلی حرفه‌ای از هیأت داوران برگزیده شده‌ام که این خوشحالی زیادی برایم به همراه دارد.

او درباره جشنواره فیلم شهر هم گفت: جدا از اینکه در این جشنواره برآیند همه بخش‌های سینما، مستند و فیلم کوتاه را می‌بینیم و این نکته مثبت جشنواره است، احساس می‌کنم یک حلقه مفقوده در حاشیه جشنواره داریم و آن این است که تعامل فیلمسازان باید در جشنواره بیشتر باشد. بنابراین شاید بتوان به گونه‌ای سازماندهی صورت گیرد که این تعامل بیشتر شود.

اعطای جایزه در سه بخش مختلف اتفاق خیلی خوب است

مریم اسمی‌خانی هم که در بخش کارگردانی برای بهترین فیلم کوتاه داستانی «وضعیت اورژانسی» موفق به دریافت جایزه شد، با ابراز خوشحالی از برگزیده شدن این فیلم گفت: جشنواره فیلم شهر از جمله جشنواره‌های خوب کشور است و امسال هم مثل همیشه خوب بود.

وحید حسن‌زاده هم برای فیلم کوتاه داستانی «وضعیت اورژانسی» در بخش فیلمنامه موفق به دریافت جایزه شد. او با اشاره به احساس خوبی که دریافت جایزه به همراه دارد، درباره جشنواره فیلم شهر اظهار کرد: همین که این جشنواره در سه بخش برگزار می‌شود و جایزه اعطا می‌کند اتفاق خوبی است و اگر جایزه‌های جشنواره بیشتر هم شود تشویق خوبی برای سازندگان فیلم کوتاه است؛ چراکه یکی از دلخوشی‌های مهم برای این افراد جشنواره‌ها هستند.

رعنا واعظی و عذرا خان‌خواجه هم به صورت مشترک در بخش فیلمنامه‌نویسی و کارگردانی فیلم کوتاه «بشقاب» موفق به دریافت جایزه شدند. رعنا واعظی درباره حس و حال خود پس از دریافت جایزه‌اش گفت: مسلما خیلی خوشحال هستم که نتیجه زحمات‌مان را می‌بینم و فیلم‌مان مورد توجه قرار گرفته است. اختتامیه جشنواره فیلم شهر هم بسیار عالی و باشکوه برگزار شد و از این بابت از عوامل آن سپاسگزارم.

عذرا خان‌خواجه در ادامه سخنان واعظی گفت: بسیار خوشحالم که موفق به دریافت جایزه شدیم. حقیقتا برای نگارش فیلمنامه و ساخت این فیلم زحمات زیادی کشیده بودیم. از تهیه‌کننده و دیگر عوامل ساخت فیلم و همچنین از برگزارکنندگان هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شهرداری علیرضا زاکانی سینما ستاره پسیانی محسن روزبهانی جشنواره بین المللی فیلم شهر مهدی جعفری یدو موفق به دریافت جایزه شد جشنواره فیلم شهر هم دریافت جایزه خود ابراز خوشحالی دریافت جایزه جلوه های ویژه بخش فیلم فیلم کوتاه تهیه کننده برای فیلم بخش مستند برگزار شد جایزه ها فیلم ها خود گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۳۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  نبیل سلیمان رئیس داوران جایزه بین‌المللی داستان عربی ۲۰۲۴ در اعلامیه‌ای کتاب «نقاب، رنگ آسمان» نوشته باسم خندقجی را به عنوان برنده بوکر عربی سال معرفی کرد.

در مراسم اهدای جوایز سالانه که در ابوظبی برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، جایزه‌ای که به نام بوکر عربی نیز شناخته می‌شود، برنده خود را شناخت.

داوران کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارایه شده، به عنوان بهترین رمان منتشر شده به زبان عربی که در فاصله جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ منتشر شده، انتخاب کردند. رعنا ادریس، صاحب انتشارات دارالادب مستقر در لبنان، این جایزه را در ابوظبی به نمایندگی از خندقجی که در زندان صهیونیست‌هاست، دریافت کرد.

بعید است که خندقجی بتواند جایزه ۵۰ هزار دلاری را دریافت کند، زیرا مقامات زندان اسراییل پیشتر به رسانه‌ها گفته‌اند اگر قرار باشد یک تروریست جایزه بگیرد، دریافت آن برایش غیرممکن خواهد بود.

«نقاب» که در عنوان کتاب آمده، کارت هویت آبی متعلق به یک اسراییلی را تداعی می‌کند که توسط قهرمان داستان «نور» - باستان‌شناسی که در اردوگاه پناهندگان در رام‌الله زندگی می‌کند - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. آنچه در پی می‌آید، روایتی تجربی و چند لایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و مکان دارد.

نبیل سلیمان، رییس هیات داوران گفت: «نقاب، رنگ آسمان»، امر شخصی را با امر سیاسی به روش‌های نوآورانه ترکیب می‌کند. برای کشف سه نوع آگاهی: خود، دیگری و جهان، اشکال روایی جدیدی را به کار می‌گیرد و واقعیت پیچیده و تلخ از هم پاشیدگی خانواده، آوارگی، نسل کشی و نژادپرستی را تشریح می‌کند. رشته‌های تاریخ، اسطوره و امروز با ظرافت در روایتی به هم تنیده شده‌اند که در مواجهه با انسان‌زدایی، با شفقت از میل رهایی از ظلم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، برانگیخته می‌شود. «ماسک، رنگ آسمان» عشق و دوستی را به عنوان محوری برای هویت انسانی بیش از همه وابستگی‌های دیگر به رسمیت می‌شناسد.

پروفسور یاسر سلیمان، رییس هیات امنا هم گفت: قهرمان کتاب سفری را آغاز می‌کند که در آن خود، در پوشش دیگری، به آسیب‌های روانی فلسطین مدرن می‌پردازد. یک زن فلسطینی اهل حیفا در اسراییل، که سرسختانه به روایت ملی خود پایبند است، به قهرمان داستان کمک می‌کند تا به خود بی‌نقاب خود بازگردد و رمان خواننده را در تله داستان‌های تند با طنزی ظریف و غیرمنتظره گرفتار می‌کند.

خندقجی که از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد، مجموعه شعر‌های «آیین‌های اولین بار» (۲۰۱۰) و «نَفَس شعر شبانه» (۲۰۱۳) و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (۲۰۱۷)، «کسوف بدرالدین» (۲۰۱۹) و «نفس یک زن ناامید» (۲۰۲۰) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عربی که به عنوان «بوکر عربی» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به منظور قدردانی از ادبیات عربی معاصر و ترویج خوانندگان جهانی آثار ادبی عربی تأسیس شد و اکنون به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی در جهان عرب شناخته می‌شود.

در کنار خندقجی، در فهرست نهایی سال ۲۰۲۴، رمان‌هایی از راجا عالم (عربستان سعودی)، ریما بالی (سوریه)، اسامه العیسا (فلسطین)، احمد المرسی (مصر) و عیسی نصیری (مراکش) جای داشتند.

هر یک از ۶ نامزد نهایی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهد کرد و به برنده جایزه ۵۰ هزار دلار دیگر به عنوان جایزه اهدا می‌شود. این جایزه همچنین هزینه ترجمه کتاب برنده به زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

ریاست هیئت پنج داور امسال را نبیل سلیمان نویسنده سوری بر عهده داشت. سونیا نمر، نویسنده، محقق و چهره دانشگاهی فلسطینی، فرانتیشک اوندراش چهره دانشگاهی از چک، محمد شعیر منتقد و روزنامه‌نگار مصری، و حمور زیاده نویسنده و روزنامه‌نگار سودانی، در این پنل با او به عنوان داوران همکاری کردند.

هدف از اهدای این جایزه تجلیل از نوشتار خلاق عربی معاصر و تشویق خوانندگان ادبیات عربی با کیفیت بالا در سطح بین‌المللی از طریق ترجمه و انتشار به دیگر زبان‌های اصلی است. رمان‌هایی است که به فهرست اولیه یا نهایی این جایزه راه می‌یابند، به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر می‌شوند.

هدی برکات (۲۰۱۹، برای «پست شبانه»)، احمد سعداوی (۲۰۱۴، برای «فرانکنشتاین در بغداد»)، و محمد آخاری (۲۰۱۱، برای «طاق و پروانه») از برندگان پیشین این‌جایزه هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نامزدی امباپه و انریکه برای دو جایزه ارزشمند
  • جشنواره طنز و رسانه برگزیدگانش را شناخت
  • درخشش رادیو خراسان جنوبی در سومین جشنواره پژواک
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • جایزه فردی خوشحالم نمی کند/ قرارداد کادرفنی باید زودتر مشخص شود
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم